-->

12.12.15

Обласна влада нагородила героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У стінах Полтавської ОДА відбулися урочистості до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається в Україні 14 грудня.

Заступник голови обласної державної адміністрації Роман Товстий та голова обласної ради Олександр Біленький зустрілися з активом громадських організацій чорнобильців та нагородили під час зустрічі учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС почесними грамотами та нагрудними знаками.

«14 грудня 1986 року Державною комісією було введено в експлуатацію комплекс захисних споруд – саркофаг. Фактично цей день ми вважаємо Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Хочеться висловити велику повагу і пошану до тих людей, які боролися з цією катастрофою. Дуже багатьох уже, на жаль, немає серед нас. Я вважаю. що ні сьогодні, ні у подальшому влада ні в якому разі не повинна стояти осторонь ваших проблем», – сказав заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

За розпорядженням голови Полтавської ОДА «За плідну трудову діяльність, вагомий особистий внесок у вирішення питань соціального захисту чорнобильців, активну громадянську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС» почесною грамотою обласної державної адміністрації нагородили: Євгена Бугаєнка, Миколу Григорова, Василя Кошляка, Володимира Литвиненка, Василя Пуцуру, Петра Пономаренка.

«За мужність і професіоналізм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вагомий особистий внесок у захист соціальних інтересів інвалідів-чорнобильців та активну громадянську позицію» почесною грамотою Полтавської обласної ради з врученням нагрудного знака нагородили: Галину Дунай, Олексія Кулібабу, Миколу Петренка.

Грамотою Полтавської обласної ради нагородили: Віктора Радченка, Анатолія Семенова, Валерія Уханя.

На захід завітав і Архієпископ Полтавський і Кременчуцький, УПЦ Київського патріархату, владика Федір. Він побажав усім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров’я, багато років життя, і щоб вони своїм життям вчили майбутні покоління. Також він вручив нагороди розроблені спеціально до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Грамотою «За активну громадську позицію та вагомий внесок у справу соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» нагородили: Анатолія Бутенка, Василя Дмитерка, Миколу Лавриненка, Станіслава Оверченка, Валентину Кравченко та Миколу Чекмеза.

Немає коментарів:

Дописати коментар