-->

02.12.15

У Полтаві одну з вулиць хочуть назвати в честь героїв Чорнобиля

Трагедія минула – проблеми залишилися. Про найболючіші питання, які хвилюють ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, говорили на робочій нараді в Полтаві. Обговорили й організацію заходів до Дня вшанування «чорнобильців» 14 грудня. Свої проблеми ліквідатори найбільшої в історії людства техногенної катастрофи розповіли і нашій знімальній групі.

Виразка шлунку, інсульт і як наслідок – інвалідність другої групи. Панові Миколі радіаційне ураження далося взнаки лише згодом. Ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС тоді ще 32-х річний хлопець у селі Корогод.

За 12 кілометрів від атомної станції чоловік пробув більше місяця. Говорить, із радіацією боролися «голими руками». Основний захист – респіратори.

Чорнобильська аварія була локалізована завдяки самовідданості ліквідаторів. Багато хто віддав за це життя і здоров’я. Трагедія давно минула, але проблеми залишилися. Розмір пенсій, житлова програма та медичне забезпечення для «чорнобильців» – питання найбільш болючі.

Усього на Полтавщині проживає близько 12 тисяч ліквідаторів найбільшої в історії людства катастрофи. До 30-річниці аварії на ЧАЕС у Полтаві хочуть одну з вулиць назвати в честь героїв Чорнобиля.


Немає коментарів:

Дописати коментар