-->

13.01.16

На Хмельниччині проїзд пільговиків оплачуватимуть з місцевих бюджетів

Безкоштовний проїзд пенсіонерів, ветеранів війни, учасників бойових дій та всіх інших пільгових категорій населення, які мають таке право, відтепер фінансуватимуть місцеві бюджети. Наразі 12 із 26 міст і районів краю вже виділили певні суми на оплату проїзду пільговиків. Решта – готують розрахунки.

Ветерани війни, учасники бойових дій та антитерористичної операції, пенсіонери за віком, чорнобильці – це далеко не повний перелік пільговиків,яким чинне законодавство нині гарантує безкоштовний проїзд у пасажирському транспорті. Від початку цього року припинено фінансування таких пільг з держбюджету. Але їх не відмінено. Тепер гроші на пасажирські перевезення для пільговиків компенсуватимуть з місцевої скарбниці.

12 із 26 міських та районних органів місцевого самоврядування краю потрібні гроші вже знайшли. Решта - готують відповідні розрахунки.

Скільки надати грошей і як саме здійснювати відшкодування – тепер вирішуватимуть депутати місцевих рад. До прикладу, у Хмельницькому районі планують виділити адресну допомогу кожному пільговику – приблизно 20 гривень щомісяця. Як повідомляє "Поділля-Центр", в обласному центрі і надалі будуть відшкодовувати такі витрати пасажирським перевізникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар