-->

27.01.16

Диспансер, де лікуються ліквідатори аварії на ЧАЕС, не залишиться без медичного обладнання

Зустріч депутатів обласної ради з представниками громадських організацій ліквідаторів на ЧАЕС розпочала заступник голови обласної ради Лілія Ричкіна. До розмови приєдналися перший заступник голови ОДА Олександр Марченко, головний медик області Сергій Бутенко, головні лікарі обласної дитячої клінічної лікарні Ганна Богданова та обласного диспансеру радіаційного захисту населення Тетяна Вітюк, керівники деяких підрозділів облдержадміністрації.

Лілія В’ячеславівна та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку сільських територій, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО та членів їх сімей, охорони здоров’я, материнства та дитинства Магомед Галаєв пояснили причину сьогоднішнього зібрання.

Ліквідатори аварії на ЧАЕС звернулися до керівництва обласної ради за поясненнями щодо чутки про можливий намір обласних парламентарів передати дитячій обласній лікарні рентген-апарата, закупленого ще минулого року для диспансеру, що їх обслуговує, але не встановленого через брак коштів.

Голова профільної комісії Магомед Галаєв наголосив, що депутати обласної ради з повагою ставляться до людей, які своїм життям і здоров’ям захистили світ від ядерної чуми, заспокоїв присутніх, що наміру передавати кудись уже придбане за цільовим призначенням медобладнання немає, є лише запитання до вартості (1 млн. грн.) матеріально-технічного оснащення приміщення, де має бути встановлено рентген-апарат.

Присутні уважно вислухали інформацію першого заступника голови ОДА Олександра Марченка, головного медика області Сергія Бутенка, які повідомили, що вважають недоцільним змінювати місце прописки обладнання. Напередодні 30-річчя ліквідації катастрофи на ЧАЕС це викличе соціальну напругу. Крім того, обладнання, яке упродовж десяти років добивалися чорнобильці, їм край необхідне для обстеження і подальшого проходження лікування – цього вимагає, як стверджує головний лікар диспансеру, специфіка захворювань. Фінансування ж капремонту приміщення, можливо, буде здійснено частково за рахунок вільних залишків чи депутатських коштів, а їх на кожного народного обранця припаде цього фінансового року по 200 тисяч гривень під реалізацію їхніх передвиборчих обіцянок. На думку посадовців, що цього року дійде черга і до покупки рентген-апарата і для дитячої обласної лікарні. Головне – найраціональніше використати кошти, що маємо в зубожілому цьогорічному обласному бюджеті.

Вислухавши емоційні виступи ліквідаторів, їхні зауваження і прохання, голова постійної депутатської комісії підбив підсумки розмови. Магомед Галаєв ще раз висловив свою повагу тим, хто прийняв на себе удар ядерного вибуху, завірив, що обласні депутати зроблять усе необхідне, аби придбаний рентген-апарат невдовзі запрацював. Також він ініціював створення робочої групи з депутатів, представників ліквідаторів, будівельників, медиків, аби вивчити питання щодо можливого максимального здешевлення усіх ремонтних робіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар