-->

22.03.16

Тільки 15% «чорнобильців», які живуть на Херсонщині, визнані здоровими

Тільки 15% постраждалих від Чорнобильської катастрофи осіб, які проживають на Херсонщині, визнані здоровими. повідомляє прес-служба ОДА.
Про це свідчить медичне обстеження, проведене в минулому році – інформує Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації щодо подолання медичних наслідків Чорнобильської катастрофи.

Так, за інформацією Департаменту, станом на 1 січня 2016 року в лікувально-профілактичних закладах області на диспансерному обліку перебуває 4166 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Серед них: учасники ліквідації аварії особи, евакуйовані із зони відчуження, особи, переселені із зони радіоактивного забруднення, діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС та особи, які народилися від «дітей чорнобильців».

В цілому в 2015 році лікувально-профілактичними установами області у 2015 році оглянуто 4166 (100%) осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких здоровими визнані тільки 15%. Крім цього, у минулому році 13 осіб були вперше визнані інвалідами.

За результатами обстеження 3520 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, підлягали лікуванню, і майже всі (99,5%) його отримали амбулаторно, стаціонарно і в санаторно-курортних установах.

Також за державною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в обласній клінічній лікарні, обласному госпіталі інвалідів та ветеранів війни, обласних онкологічному та кардіологічному диспансерах проліковано 110 осіб зазначеної категорії (інвалідів) на суму 170688 грн. коштів державного бюджету.

Крім цього, протягом року фахівці обласних установ охорони здоров’я виїжджали в міста і райони області для надання медичної допомоги особам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Немає коментарів:

Дописати коментар