-->

22.03.16

Нове укриття на Чорнобильській АЕС дасть українським будівельникам високотехнологічну та інноваційну основу

Спільний з іноземними інвесторами проект зі спорудження нового укриття на Чорнобильській АЕС дасть українським будівельникам високотехнологічну та інноваційну основу, здатну вивести на новий рівень прогресу й економічного розвитку всю Україну. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив президент державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась.

"Для мене цінність цього проекту визначається, насамперед, тим, що він навчив мене працювати за європейськими стандартами і дозволив перебудувати принципи корпоративної культури. Ми вийшли на істинно міжнародний рівень", – розповів він.

За словами девелопера, фахівці компанії "Укренергомонтаж", яка входить до складу "Укрбуду", – єдині, хто в змозі виконати "брудні роботи" в умовах високого рівня радіації на ЧАЕС. При цьому укладений безпосередньо з Європейським банком реконструкції та розвитку контракт не залишає місця для непрофесіоналізму або корупції.

"Переконаний, що зона відчуження буде відправною точкою у розвитку інновацій і високих технологій, – зазначив Микитась. – Там, у зоні, зовсім інше життя. Життя поза Україною, у хорошому сенсі слова. У першу чергу завдяки тому, що там править бал ЄБРР і група управління проектом під керівництвом американської сторони, як основного донора чорнобильського фонду."

Глава "Укрбуду" також додав, що навіть поверхневий аналіз історичних прикладів "економічних чудес" говорить про те, що біля витоків виходу з кризи майже завжди стояв будівельний бум. Тому держчиновники зобов'язані розуміти, що кожен новий будівельний майданчик – це ще і важіль, що формує попит на будматеріали, обладнання та техніку. А відповідно, запускає процес великого споживання, від якого виграє економіка країни в цілому, так і добробут кожного українського міста зокрема.

Немає коментарів:

Дописати коментар