-->

10.03.16

Підтримка запорізьких «чорнобильців» залишається під увагою влади

В області проживає понад 8 тисяч громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 933 особи, які мають інвалідність, пов’язану із впливом аварії на Чорнобильській АЕС; 3845 інвалідів другої категорії; 1811 - третьої категорії; 1306 потерпілих дітей; 292 дружини померлих громадян; 1 чоловік, який виконував службові обов’язки з ліквідації наслідків аварії за межами зони відчуження.

Про це під час засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації повідомив директор Департаменту Ігор Мещан.

У 2015 році на реалізацію програми соціального захисту постраждалих громадян було використано з державного бюджету більше 17 млн. гривень, та з обласного бюджету 1млн. 211 тис. гривень на безплатне придбання ліків та зубопротезування.

В санаторно-курортних закладах пройшли лікування і оздоровлення 228 постраждалих громадян 1 категорії та ще 73 особи, що віднесені до 1, 2, 3 категорій, оздоровилися в КУ “Санаторій медреабілітації “Глорія”.

За словами Ігоря Мещана, у цьому році необхідно вишукати можливості та допомогти у вирішенні найболючіших проблем сім’ям учасників ліквідації наслідків аварії, інвалідам, дитям-сиротам та інвалідам, вдовам загиблих та померлих. Як підкреслив посадовець, ніхто з них не повинен залишитися без належної допомоги та уваги. Також необхідно розширити коло завдань щодо посилення соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, розв’язання наявних проблем соціального, медичного та побутового характеру, надання підтримки і допомоги інвалідам, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйованим із зон радіоактивного забруднення.

Нагадаємо, цього року відзначаються 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи.

Управління у справах преси та інформації


Немає коментарів:

Дописати коментар