-->

10.04.16

Вінничанам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС вручили медалі "Захиснику Вітчизни"

7 квітня у стінах Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбулася зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталась 26 квітня 1986 року.

Організаторами заходу виступили Вінницька обласна та міська громадські організації «Союз Чорнобиль України», а також Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва.

Голова Вінницької міської організації ветеранів війни Василь Слюсаренко нагородив ліквідаторів медалями «Захиснику Вітчизни».

Зазначимо, що у зв’язку з 30-ю річницею Чорнобильської трагедії офіцерському складу, який приймав участь в ліквідації наслідків катастрофи, було присвоєно чергове звання.


Модератором заходу виступив заступник голови Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Михайло Ястремський.

На зустрічі було озвучено ряд актуальних питань. «Ми зіштовхнулися з проблемою відсутності єдиної бази даних учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Її просто немає. Тому ми поставили собі за завдання створити соціальні паспорти кожного району нашої області з метою моніторингу чисельності чорнобильців та вирішення проблем їх соціального та медичного обслуговування», – зазначив голова Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Микола Бойчук. «Головне завдання сьогодні – виховання молодого покоління та розширення їх знань, умінь та навичок у сфері екологічної безпеки».

http://www.myvin.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар