-->

26.04.16

Рева заявив про необхідність розробки нового закону про захист громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС

Крім того, потрібно забезпечити адресність державної допомоги

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність розробки нового закону про захист громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Наголошується, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з представниками громадських організацій, які займаються соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та обговорив нагальні проблеми соціального захисту чорнобильців та можливі шляхи їх вирішення.

"Співрозмовники погодилися з пропозицією міністра соціальної політики України Андрія Реви про необхідність розробки нового закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи спільно з представниками громадських організацій. Це стане першим кроком на шляху зміни підходів реалізації соціального захисту постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, необхідно сьогодні. Крім того, потрібно забезпечити адресність державної допомоги", - сказано в повідомленні.

Гройсман зазначив, що необхідно шукати варіанти вирішення нагальних проблем соціального захисту чорнобильців, виходячи з наявних у держави можливостей.

Учасники обговорення визначили головні проблеми соціального захисту чорнобильців, зокрема питання пенсійного забезпечення, виконання державних програм з фінансування лікування та забезпечення медичного страхування.

У цьому контексті глава уряду зазначив, що необхідно забезпечити систематичний, розрахований на довгострокову перспективу підхід до зміни системи соціального захисту.

Представники громадських організацій зазначили, що готові тісно співпрацювати з владою для вироблення необхідних рішень.

Гройсман також відзначив доцільність об'єднання ресурсів і можливостей державного та місцевих бюджетів у виконанні державних програм.

"Нам потрібно знайти механізми взаємодії, щоб вирішити питання, систематизувати пільги, які сьогодні є, реалізувати їх, залучити місцевий бюджет і таким чином зробити кілька кроків, щоб вирішити проблеми", - підкреслив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар