-->

21.04.16

У Луцьку – понад шістсот «чорнобильців»

У Луцьку особи, які потерпіли від аварії на Чорнобильській АЕС, мають право пріоритетного медичного забезпечення. Про це йшлося 20 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Для того, аби пріоритетно забезпечити ліквідаторів аварії на ЧАЕС та переселених із тридцятикілометрової зони, у комунальному закладі «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» передбачена одна посада дільничного лікаря-терапевта та одна посада медичної сестри.

Наразі на диспансерному обліку перебуває 639 громадян, серед яких – 526 ліквідаторів та 113 евакуйованих. Двісті осіб із них мають інвалідність.

У 2015 році профілактично оглянули 588 осіб (90,7 %), оздоровлено 588 осіб: 103 – в умовах стаціонару, 44 – в денних стаціонарах. Ще 52 людини отримали санаторно-курортне лікування.

Окрім того, в Луцькій міській дитячій поліклініці на обліку перебуває 2,126 тисячі дітей, які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи третьої категорії. 31 із них визнані інвалідами. Усім дітям цієї категорії проведено профілактичні огляди, а у 77 % із них виявлено різні захворювання.

Останніми роками спостерігається тенденція до зменшення кількості путівок, що закуповуються департаментом соціального захисту Волинської обласної державної адміністрації за кошти субвенції державного бюджету. У всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах міста Луцька проведення обстежень та лабораторних досліджень здійснюється в межах бюджетного фінансування, яке, на жаль, теж недостатнє.

Видатки на відшкодування придбання ліків за пільговими рецептами ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи та переселеним з 30-кілометрової зони враховуються в дотації вирівнювання обласного бюджету і передається у вигляді субвенцій місцевому бюджету. Так, у бюджеті на 2016 рік на ці цілі виділено 829,9 тисячі гривень. 10 % від цієї суми спрямують на протезування ротової порожнини.


Немає коментарів:

Дописати коментар