-->

21.04.16

Чорнобильці Вінниччини офіційно об'єднуються

З метою підписання угоди про співпрацю, вчора, 19 квітня в обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч керівників чорнобильських громадських організацій регіону. Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

Метою зустрічі стало вироблення нормативно-правового документу щодо налагодження співпраці між чисельними розрізненими громадськими організаціями Вінницької області, які лобіюють інтереси чорнобильців, а також буде сприяти діалогу та порозумінню між ними.

Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталія Заболотна виступаючи перед присутніми, зазначила: «Сьогодні ми маємо зробити перший крок щодо підписання меморандуму про співпрацю, який об’єднає спільні зусилля з метою вирішення соціально-економічних проблем чорнобильців» – зазначила вона.

У роботі форуму взяли участь найбільш впливові й чисельні інститути громадянського суспільства регіону: Вінницьке обласне об’єднання «Інваліди Чорнобиля», обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-єдність», Вінницька міськрайонна асоціація жертв Чорнобиля, обласна організація інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-86», обласна та міська громадські організації «Союз Чорнобиль України», а також громадська організація «Спілка офіцерів силових структур та інших військових формувань».

Підсумовуючи роботу, Наталія Заболотна пообіцяла максимально сприяти в реалізації даного питання – створенні меморандуму про співпрацю: «Лише разом та за наявності порозуміння й толерантності ми зможемо вирішити актуальні проблеми соціального благоустрою чорнобильців та членів їх родин».

Нагадаємо, що 2016 рік в Україні оголошений роком «Ліквідації полинового лиха».

http://vindaily.info

Немає коментарів:

Дописати коментар