-->

07.05.16

Рішенням Уряду збільшено розміри щорічної разової грошової допомоги до 5 травня

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову „Про збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги до 5 травня деяким категоріям громадян”.

Проект акта розроблено на виконання вимог протоколу Організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ої річниці завершення Другої світової війни від 28 квітня 2016 року з метою підвищення соціальних виплат ветеранам війни.

Постановою передбачено підвищити розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня:

- членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, до 500 грн. (попередній розмір 465 грн.)

- учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістських режимом у тилу ворога до 400 грн. (попередній розмір 170 грн.).

Зазначене підвищення розмірів грошової допомоги до 5 травня потребуватиме додаткових коштів у сумі 161 175,7 тис грн., які будуть вишукані за рахунок коштів бюджетних програм Мінсоцполітики.

Немає коментарів:

Дописати коментар