-->

26.05.16

Павло Жебрівський пообіцяв чорнобильцям збільшити допомогу з обласного бюджету на лікування

25 травня 2016 року
Сьогодні очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зустрівся з представниками громадських організацій, які ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи, щоб обговорити найболючіші для них питання.

Найбільше людей хвилює перерахунок і підвищення пенсій. За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад, установа не може збільшити виплати чорнобильцям, які належать їм згідно з рішенням суду, оскільки кошти з державного бюджету не надходять.

«Це питання не в нашій компетенції, рішення за центральною виконавчою владою. Ми ініціюємо зустріч чорнобильців з представниками міністерств соціальної політики, юстиції, Комітету Верховної ради за участі обласної влади, щоб вирішити цю проблему», - пообіцяв Павло Жебрівський.

Також він роз’яснив громадськості, як необхідно добиватись компенсації пільгових перевезень. За його словами, раніше гроші перевізникам за здешевлений або безкоштовний проїзд повертали з державного бюджету, але торік ці обов’язки переклали на органи місцевої влади. Проте не всі міста і райони передбачають в бюджеті гроші на перевезення пільгових категорій громадян. Наприклад, у бюджет Краматорська на ці потреби закладено 10 млн грн, Дружківки – 9,5 млн грн, Слов’янська – 4,5 млн грн. Проте у багатьох містах такий пункт видатків взагалі відсутній.

«Вам потрібно вимагати від міських рад прийняття змін до бюджету на цей рік, щоб вони компенсували ці перевезення. На жаль, область цих рішень не приймає. Але зі свого боку я обіцяю на найближчій колегії підняти це питання», - підкреслив він.

Під час зустрічі представники громадськості звернулись до Павла Жебрівського з проханням збільшити фінансовий ресурс на задоволення потреб в лікуванні ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи. Ці кошти також раніше передбачались державним бюджетом, але уже другий рік виділяються з обласного.

«Сьогодні ми зберегли ту суму виплат, яка передбачалась раніше. Я думаю, цього року ми зможемо збільшити цей фінансовий ресурс удвічі», - наголосив Павло Жебрівський, і дав завдання департаменту фінансів Донецької ОДА підготувати відповідне розпорядження за підписом очільника облдержадміністрації.


Немає коментарів:

Дописати коментар