-->

15.06.16

Чому не використовуються «чорнобильські» гроші на Волині

На рахунках волинських структурних підрозділів, які опікуються соцзахистом волинян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 34,8 мільйона гривень не використаних коштів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА, 13 червня.

Як повідомила директор департаменту соцполітики облдержадміністрації Оксана Гобод, у 2016 році для області передбачили 157,5 мільйона гривень для «чорнобильців», зокрема, на оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 5,5 мільйона, на харчування дітей – 102 мільйони, на щомісячні виплати допомог - 22,5 мільойна та інші.

За станом на 1 червня цього року в департаменті на рахунках - 34,8 мільйона гривень. Основні кошти – це гроші на оздоровлення «чорнобильців». Уже придбали 880 путівок для І категорії та інвалідів. Коли завершиться оздоровлення відбудеться оплата відповідно до актів.

Крім того, не використані кошти на безплатне харчування дітей Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів у зв’язку з тим, що досі не визначено переможців тендеру на надання послуг з харчування дітей. Якщо процедура не буде завершена – область має отримати компенсацію на харчування в обсязі 7 мільйонів гривень.

До слова, в області гостро стоїть проблема купівлі житла для інвалідів-чорнобильців, на що вже тривалий час Уряд не виділяє грошей.

Немає коментарів:

Дописати коментар