-->

18.07.16

Профільний комітет рекомендує ВР поновити щорічні перерахунки пенсій з 1 березня


Раді пропонують прийняти законопроект за основу

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав за основу, як найбільш оптимальний, проект закону №4608-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій та запровадження накопичувального рівня пенсійного страхування", передає інформаційне управління ВР.

Документом, який, в разі прийняття, набере чинності з 1 липня 2017 року, пропонується поновити проведення щорічних перерахунків пенсій з 1 березня у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати в Україні.

Також передбачається врегулювати правову прогалину, що виникла з 1 червня 2015 року у зв’язку зі скасуванням пенсійного забезпечення за "спецзаконами". Водночас, для працівників, які вже відпрацювали на той час необхідний стаж та сплатили внески за підвищеною ставкою, пропонується зберегти надані пенсійні гарантії.

При цьому підкреслюється, що урядовий проект №4608 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій" не розглядався комітетом з урахуванням листа міністра соціальної політики з побажанням не виносити на розгляд нардепів цей проект, оскільки триває діалог з представниками МВФ, які вважають, що запровадження другого рівня пенсійної системи є неможливим, допоки не буде вжито заходів щодо продовження пенсійної реформи і не буде створено стабільну основу для системи пенсійного забезпечення.

Немає коментарів:

Дописати коментар