-->

18.07.16

В Мінсоцполітики змирились з надвисокими пенсіями суддів

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що не може не виконувати рішення Конституційного суду щодо зняття межі 10740 грн. для пенсій відставних суддів попри те, що більшість українських пенсіонерів не мають грошей навіть на продукти харчування. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

На думку голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, такий підхід засвідчує не лише про існування подвійних стандартів у соціальній сфері, але й про те, що чиновники не прагнуть встановити соціальну справедливість, про яку так багато говорять.

«Сьогодні у нас є каста недоторканих колишніх суддів, які, відстоюючи своє бажання жити безбідно, лобіюють рішення КС про мегависокі пенсії для себе, розмір яких перевищує навіть 50 тис. грн. і є звичайній пенсіонери, які, важко працюючи все життя, змушені жити на 1900 грн. в кращому разі. Їхню пенсії взагалі ніхто не підвищує вже 3 роки і жодних кроків у цьому напрямі навіть не передбачається. Де тут є соціальна справедливість? Тут лише цинічні подвійні стандарти, які підтверджують і те, що в Мінсоцполітики є «свої» люди, які закривають очі на такий безлад в пенсійній системі», - повідомив глава ППУ.

Голова Партії Пенсіонерів також повідомив, що політична сила вважає таке рішення Конституційного суду антиморальним.

«Як пояснити звичайному пенсіонеру, який рахує кожну копійку існування пенсій суддів, які купаються в розкоші? Жоден пенсіонер після цього не довірятиме владі. Жоден», - повідомив Кукуріка.

Немає коментарів:

Дописати коментар