-->

15.12.16

У Львові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня, в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною власного життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Керівники Львова та області, представники громадських організацій, чорнобильці та їхні близькі та рідні прийшли до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля», що на вул. Морозній, аби спільно помолитися та покласти квіти.


«Не лише у квітневий день 26 числа, а й 14 грудня вже стало традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував собою, захищаючи від атомного лиха життя інших, – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. – Хочу також висловити щирі слова подяки ліквідаторам, які сьогодні з нами, за мужність і героїзм. Через 30 років ми нарешті маємо захисну арку, яка накрила саркофаг над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Весь світ об’єднався, аби разом з Україною вберегти людство від радіоактивних речовин. Чорнобильська трагедія залишилась в історії, а наше завдання сьогодні – шанувати героїв-ліквідаторів».

У пам'ять про тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священики відслужили чин панахиди.



День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – день пам'яті в Україні. Відзначається щорічно 14 грудня – у день закінчення будівництв саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. День встановлено в Україні «…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.
Джерело: День
Фото прес-служби ЛОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар