-->

08.12.16

Влада відмовляється лікувати онко-хворих чорнобильців?

Щодо таблиці, яка опублікова у попередньому повідомленні, то ви самі бачите які заплановані обсяги фінансування чорнобильських програм на наступний рік. 

Але все ж таки, не можу не звернути увагу на те, що кошти на комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи взагали не заплановані!

Виходить Держава зрікається своїх обов'язків які прописані у ст.13 нашого Закону?! Гарний дарунок у рік, який Президент своїм Указом визначив як рік вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи!

Законом України «Про Державний бюджет на 2016 рік» за бюджетною програмою КПКВК 2301490 передбачено 60 446,6 тис. грн. У проекті бюджету на 2017 р. фінансування за даним кодом бюджетної класифікації не передбачено.

МОЗ України надало пропозиції до структурних змін за бюджетною програмою КПКВК 2301490 і перерозподілу граничного обсягу видатків на 2017 р. у сумі 60 868,1 тис. грн. (КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев'язувальні матеріали» - 58 218,3 тис. грн., КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм» - 2 649,8 тис. грн.) між головними розпорядниками, у тому числі:

за бюджетною програмою КПКВК 2301350 «Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров'я», з них: для забезпечення ведення Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; для Львівської регіональної міжвідомчої експертної комісії по встановленню причинного зв’язку хвороб, інвалідності та смерті з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;

за бюджетною програмою КПКВК 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам» на придбання медикаментів;

за бюджетною програмою КПКВК 6561060 «Діагностика і лікування захворювань із впровадженням експериментальних та нових медичних технологій, спеціалізована консультативно-поліклінічна допомога, що надається науково-дослідними установами Національної академії медичних наук України» Національній академії медичних наук України, з них: для придбання лікарських засобів, медичних виробів, лабораторних реактивів для закладів охорони здоров'я, що надають стаціонарну медичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев'язувальні матеріали» (ДУ «Національний науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України» та ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка Національної академії медичних наук України»); для проведення експертизи щодо встановлення причинного зв'язку хвороб, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих факторів, що виникли внаслідок Чорнобильської катастрофи ДУ «Національний науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України».

Немає коментарів:

Дописати коментар