-->

22.02.17

Корупція на закупівлях у Мінсоцполітики: справу передано до суду

Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо заступника міністра соціальної політики, якого звинувачують у зловживаннях при здійсненні держзакупівель.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

Чиновник, за даними слідства, підписав договір закупівлі послуг із харчування дітей-чорнобильців у навчальних закладах на території радіоактивного забруднення, не вказавши розмір націнки на послуги, запропонованої переможцем торгів. Це призвело до застосування під час перерахування бюджетних коштів націнки, вищої за запропоновану переможцем, та завдання збитків державі.

«У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами зловживань при проведенні держзакупівель Мінсоцполітики встановлено вчинення заступником міністра в 2013 році розтрати понад 1,7 мільйона гривень бюджетних коштів шляхом підписання договору про закупівлю та актів про його виконання, які не відповідали пропозицій переможця конкурсних торгів», – зазначили в ГПУ.

Відповідно до вимог частини 5 закону про держзакупівлі, умови договору не мають відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів або цінової пропозиції переможця.


Немає коментарів:

Дописати коментар