-->

09.02.17

Сумські чорнобильці хочуть змінити пам’ятник у сквері на Горького


Управління архітектури та містобудування проводить загальноміський архітектурний конкурс з розробки ескізного проекту реконструкції пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» в сквері по вулиці Горького.

До міської ради звернулись представники громадських організацій, які опікуються соціальними питаннями ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, з проханням увічнити з часом на камені поіменно всіх учасників ліквідації Чорнобильської аварії.

Дослухаючись до думки громади, міський голова доручив управлінню архітектури та містобудування оголосити загальноміський архітектурний конкурс з розробки ескізного проекту реконструкції пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» в сквері по вулиці Горького.

Метою конкурсу є визначення кращої композиції з монументального мистецтва для подальшої реалізації. У гуманітарному сенсі мета конкурсу полягає у створенні простору для роздумів і усвідомлення трагічних подій, що сталися у минулому, об’єднанні сумчан у дусі поваги до минулих подій, ствердження цінності кожного індивідуального людського життя і прагнень до виховання гуманного суспільства.

Участь в конкурсі безкоштовна.

Свої проекти можуть подавати скульптори, дизайнери, творчі колективи, студенти архітектурних і художніх спеціальностей навчальних закладів, аматори.

Немає коментарів:

Дописати коментар