-->

13.04.17

Сергій Євтушок: Уряд не мав права позбавляти пільг чорнобильців

«Батьківщина» закликала підтримати законопроекти, що стосуються громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це заявив член фракції Сергій Євтушок під час виступу з парламентської трибуни.

«Нинішній уряд продовжує ганебну традицію своїх попередників, скасовуючи пільги для чорнобильців. «Батьківщина» виступає на підтримку соціальних законопроектів, що захищають права осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», – зазначив парламентар.

Євтушок наголосив, що скасування усіх пільг та компенсацій особам, які належать до 4-ї категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, під час голосування за державний бюджет у 2014 році було цілковито необґрунтованим.

«Перед тим, як скасовувати пільги для чорнобильців, уряд не провів жодних досліджень, які б підтверджували зниження рівня онкологічних захворювань у зоні радіоактивного забруднення. Усі ті фракції та депутати, що вночі голосували за держбюджет і тоді, і цього разу особисто несуть відповідальність за те, що позбавили чорнобильців підтримки», – вважає народний депутат від «Батьківщини».

Окрім цього, Сергій Євтушок наголосив, що в парламенті створено міжфракційне депутатське об’єднання, яке має захищати права осіб, постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

«Необхідно створити механізм, який дасть змогу чорнобильцям через депутатів Верховної Ради доносити до державної виконавчої гілки влади, профільного міністра необхідність реалізації відповідних соціальних програм та стане реальною можливістю для захисту прав осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи», – переконаний політик.

Немає коментарів:

Дописати коментар