-->

06.05.17

Субсидія з 1 травня не буде нараховуватися при наявності заборгованості по ЖКГ

Житлова субсидія на наступний період з 1 травня не буде призначатися при наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться в постанові уряду №300 від 26 квітня.

Згідно з постановою, в разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Крім того, документом вводиться смс-інформування та інформування по електронній пошті громадян про призначення субсидії.

Нагадаємо що Кабінет міністрів України прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу і електроенергії. Це означає, що після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги електропостачання для індивідуального опалення частина невикористаної суми субсидії перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення. 

Зміни торкнуться приблизно 1,5 млн українських сімей, які отримають до 700 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар