-->

06.05.17

На Сокирянщині чорнобильці скаржаться на недостатню увагу до їх проблем

Зініційована учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулася зустріч голови райдержадміністрації Петра Бескупського та заступника голови районної ради Олексія Бойка з чорнобильцями населених пунктів району. Вони обговорили питання, вирішення яких спрямовані на підтримку осіб, які постраждали внаслідок найбільшої техногенної катастрофи за останні роки. Про це повідомляє Сокирянська РДА.

Як зазначалося, районною владою забезпечено виконання вимог соціального захисту даної категорії осіб гарантованих державою. Та, як зауважив Петро Бескупський вирішити проблеми було б простіше за активної позиції керівного складу районної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

За словами учасників зустрічі є безліч питань, які можна вирішити на місцях в сільських радах, однак не всі сільські голови з розумінням ставляться до проблем чорнобильців. В ході зустрічі були підняті питання, що найбільше хвилюють людей. Зокрема, подальша доля Сокирянської центральної районної лікарні, пониження її рівня, створення Східного госпітального округу з центром у м.Хотин. Чорнобильці також констатують зменшення пільг та низьку увагу з боку сільських голів. Були питання до профільних служб: представників районної лікарні, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Пенсійного фонду, підприємства з газопостачання, електропостачання.

На завершення зустрічі чорнобильці визнали, що задля ефективного вирішення їх проблем необхідно активізувати роботу активу громадської організації, ще раз зустрітися з головою та визначити основні напрямки подальшої діяльності районної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна».

Немає коментарів:

Дописати коментар