-->

07.06.17

Рада ухвалила закон, згідно з яким інвалідів будуть безкоштовно доставляти в реабілітаційні центри

"За" проголосували 309 народних депутатів

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 6155 про внесення змін до закону "Про реабілітацію інвалідів в Україні" щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю. "За" проголосували 309 депутатів. Трансляцію засідання вів телеканал "112 Україна".

Законопроект передбачає, що інвалідів безкоштовно доставлятимуть до реабілітаційних установ і додому. Як саме це буде влаштовано, має визначити Мінсоцполітики.

Ініціатор даного законопроекту - голова комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників Антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков - зазначив, що в Мінсоцполітики знайшли додаткові кошти, комітет провів всі переговори з місцевою владою, де розташовані ці 8 установ (реабілітаційних, - ред.).

Зі свого боку, заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович додала, що додаткових видатків не потрібно.

"Всі ті 8 реабілітаційних установ мають свої служби перевезення, і йдеться про те, щоб вони мали право перевозити не лише містом громадян того міста, де вони розташовані, але й тих, хто приїжджає з інших міст. Не йдеться про додаткові видатки", - сказа Федорович.


Нагадаємо, Рада минулого пленарного тижня дозволила дітям з особливими потребами навчатися у державних і комунальних школах та зобов'язала доставляти цих школярів до освітньої установи і додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар