-->

08.07.17

В Костянтинівці у голови ГО "Союз Чорнобиль" знайшли гранату

У голови ГО "Союз Чорнобиль" в місті Костянтинівка під час обшуку була вилучена бойова граната, про це повідомляє Бахмутський відділ поліції.

Вчора в ході роботи з протидії обігу нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки поліцейські вилучили у жителя Костянтинівки предмет, схожий на гранату РГД-5.   Інформація, опублікована у низці інтернет-ресурсів,  про те, що заходи пов’язані з суспільною діяльністю чоловіка, не відповідає дійсності та може мати на меті  одне – уникнути відповідальності за кримінальне правопорушення.


5 липня 2017 року співробітниками Костянтинівського відділення поліції була отримана оперативна інформація про те, що один з місцевих жителів  1962 року народження може зберігати вдома зброю та вибухівку.

Цього ж дня, 5 липня, за цим фактом було відкрито кримінальне провадження  за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі.

Поліцейськими було зібрано додаткову інформацію, яка вказувала на правопорушення, проведено необхідні слідчо-оперативні заходи.

Сьогодні на підставі ухвали слідчого судді Костянтинівського міськрайоного суду за адресою мешкання чоловіка в с. Іванопілля Костянтинівського району було проведено обшук.

В ході обшуку  в приміщенні літньої кухні на поверхні шафи правоохоронці виявили вибухонебезпечний предмет, схожий на бойову осколкову гранату із вкрученим запалом.  

Боєприпас, радіус ураження якого – до 20 м, становив небезпеку для життя не тільки власника оселі, але й оточуючих. Крім того, є інформація про те, що чоловік висловлював наміри підірвати гранату.

Вилучене спрямовано на експертизу. 

Поліцейські діяли виключно у рамках чинного законодавства та згідно з бойовими завданням,  поставленими перед поліцією Донеччини силами АТО та спрямованими на забезпечення безпеки людей.

З початку року поліцейські вилучили з незаконного обігу 452 гранати, 47 гранатометів, 113 одиниць вогнепальної зброї, понад 45 тисяч патронів та 60 кг вибухівки.

Немає коментарів:

Дописати коментар