-->

19.10.17

Білорусь допоможе Україні розвивати чорнобильський туризм

Україна і Білорусь подадуть спільну заявку на внесення Чорнобильської зони в Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Розвитком туризму у зоні відчуження Чорнобильської АЕС Україна займеться спільно з Білоруссю. Як повідомили в прес-службі Асоціації Чорнобильського туризму, в даний момент створена українсько-білоруська робоча група з розвитку чорнобильського туризму із залученням представників влади, турбізнесу і області гостинності, громадських організацій і вчених.

Зокрема, в ході міжнародної конференції "Радіоекологічні та радіобіологічні наслідки Чорнобильської катастрофи", що пройшла в Білорусі, учасники домовилися вивчити можливість спільної – від України і Республіки Білорусь – подачі заявки на внесення Чорнобильської зони за критеріями природної спадщини до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Це місце події всесвітньо-історичного значення, на її території є ряд унікальних споруд та архітектурних комплексів і її природа також унікальна. Таке визнання стане ще одним логічним і необхідним кроком в подоланні негативних наслідків Чорнобильської катастрофи та реабілітації місця аварії. Статус місця Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО є додатковою гарантією збереження і цілісності унікальних природних і культурних комплексів, підвищує престиж територій, сприяє популяризації включених в Список об’єктів, залучення інвестицій", – зазначив голова української делегації, голова Асоціації чорнобильського туризму України Сергій Мирний.


Мирний також підкреслив, що в даний момент очевидна тенденція до збільшення турпотоку в Чорнобильську зону, а також вказав на її великі перспективи як туристичної дестинації. Він висловив упевненість, що присвоєння статусу місця Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, буде сприяти відродженню і розвитку територій Чорнобильської зони і прилеглих районів.

Фото: facebook.com/chernobyltour

Немає коментарів:

Дописати коментар