-->

12.01.18

Кременуцьким чорнобильцям і цього року відшкодовуватимуть вартість проїзду

Раз на рік кременчужани пільгової категорії можуть сподіватися на відшкодування з міського бюджету вартості проїзу залізничним, автомобільним чи водним транспортом. Цього року відшкодовуватимуть і польоти літаком.

На веб-порталі Кременчуцької міської ради оприлюднений проект « Положення про порядок відшкодування вартості пільгового проїзду громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи один раз на рік». Його мають затвердити на засіданні міськвиконкому.

Згідно з цим положенням, право на отримання компенсації мають громадяни, які віднесені до 1 та 2 категорії осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
А саме громадянам, віднесеним до 1 категорії осіб відшкодовується 100% вартості наданих проїзних квитків один раз на рік. А громадянам, віднесеним до 2 категорії осіб, відшкодовується 50% вартості наданих проїзних квитків один раз.

Сума відшкодування вартості проїзду залізничним транспортом не може перевищувати вартості проїзду у плацкартному або купейному вагоні швидкого поїзду, а також у вагонах другого класу швидкісного поїзду.

У проекті рішення також йдеться, що відшкодування вартості плати за надані у транспорті послуги, в тому числі за користування постільною білизною не проводиться.

Компенсація надається на підставі письмової заяви до управління соціального захисту населення Автозаводського (Крюківського) району департаменту соціального захисту населення та питань АТО

До заяви додаються оригінали квитків на проїзд до будь-якого населеного пункту України і назад автомобільним або повітряним, або залізничним, або водним транспортом.

Відшкодування проводитимуть через відділення банку, або через поштові відділення протягом 5 робочих днів з дня надходження коштів на рахунки управління з міського бюджету.


Світлана Павленко

Немає коментарів:

Дописати коментар