-->

24.01.18

Волинські школярі-чорнобильці залишилися без гарячих обідів, - нардеп

Волинські учні, що мають чорнобильський статус, не отримують гарячого харчування у школі.

Про це повідомила народний депутат Ірина Констанкевич на своїй сторінці у Фейсбуці, передає прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, школярі, які проживають на забрудненій радіацією території (на Волині – Любешівський, Камінь-Каширський та Маневицький райони) мають право на безоплатне харчування у навчальних закладах. Проте щороку через невчасно проведені тендерні процедури закупівлі продуктів, діти по кілька місяців не отримують належного харчування у навчальних закладах.

2018 рік не став винятком. Ірина Констанкевич розповіла, що за останні три дні робочих поїздок округом, до неї звернулись сотні обурених батьків.

«Від сьогодні діти по селах не мають гарячого обіду. До прикладу, їде школяр з села Нова Руда Маневицького району в школу села Троянівка о 7.00, а повертається о 17.00. Де йому обідати і що – це питання навіть не до місцевої влади, які вчасно оголосили тендер, а до Міністерства соцполітики і персонально до міністра Андрія Реви, голови профільного комітету Людмили Денисової. Вони не хочуть чути про потреби майже 100 тисяч дітей Волині, Житомирщини, Київщини. Питання не лише в милосерді, адже це здоров'я дітей, гастрити, коліти, виразки, а ще й у коштах – мільйони, які передбачені в дербюджеті на це харчування до дітей не доходять», – наголосила народний депутат.

Варто зауважити, що гаряче харчування школярів Маневицького району у 2017 році відновили лише у листопаді попри те, що Ірина Констанкевич написала десятки листів та звернень до Міністерства соцполітики. У травні 2017 року нардепами від УКРОПу був зареєстрований законопроект, який передбачає скасування тендерних процедур при закупівлі та організації гарячого харчування для дітей-чорнобильців. Проте документ так і не потрапив у парламентську залу.

Немає коментарів:

Дописати коментар