-->

26.02.18

Як розділити «чорнобильські крихти»?

До газети звернулася корюківчанка, яка має першу групу інвалідності, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС. Скаржилась, що маючи право на безкоштовні ліки і з рецептом на руках, уже не вперше не може їх отримати в аптеці. Так було і 1 лютого цього року. 

Прийшовши зранку, вона стояла третьою у черзі. Двом людям ліки дали, а їй сказали: все – кошти, виділені на місяць, закінчились... Скільком же людям вдалося отоварити свої рецепти?

В управлінні соцзахисту населення газеті розповіли, що в районі проживає 420 осіб, які мають право без будь – яких обмежень отримувати «чорнобильські» ліки.... 


Лікарі ЦРЛ, щоб якось вийти зі складної ситуації, змушені були домовитись виписувати одній людині в місяць не більше двох рецептів. Хоча, це незаконно і негуманно.

Нехай почують наш біль у високих столичних кабінетах, де ділять оті «чорнобильські крихти» між тяжкохворими і тяжко – тяжкохворими. І зроблять висновки.

А поки у нашій країні така життєва реальність: є в тебе кошти – лікуєшся, немає – залазиш у борги, шукаєш благодійників або – йдеш додому помирати...

Немає коментарів:

Дописати коментар