-->

06.03.18

Українців вразили “скромні” пенсії суддів і прокурорів

Торік, восени, Кабмін прийняв пенсійну реформу та осучаснив пенсії. Журналісти дослідили, як змінився розмір пенсійних виплат для різних груп пенсіонерів.

Зміна пенсійного законодавства – не єдиний фактор, який впливає на кількість пенсіонерів – мають значення смертність та міграція. За даними Пенсійного Фонду, станом на січень 2018 року найбільше скоротилась кількість пенсіонерів-науковців, держслужбовців, військовослужбовців, чорнобильців, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на dyvys.info.

Стало більше пенсіонерів-суддів. При цьому середня пенсія суддів торік зросла найбільше – на 2634 гривні.

На другому місці пенсіонери прокурори – їхня середня пенсія збільшилась на 1153 грн. Найменшу надбавку отримали науковці (+110 грн) та окремі категорії пільгових пенсіонерів, чиї пенсії призначені за законом “Про пенсійне забезпечення” (+230 грн).

Найбільш чисельна категорія пенсіонерів – ті, що отримують пенсії на загальних засадах, нараховує майже 10,5 млн осіб. Це 89,6% загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір таких пенсій станом на 01.01.2018 становив 2 406,37 грн.


Нагадаємо, українська влада розпочала впровадження пенсійної реформи ще восени 2017 року. Деякі зміни вступили у силу з 1 січня 2018 року, деякі – будуть реалізовані протягом року. 

Нагадаємо також, що для того, щоб вийти на пенсію в 60 років громадяни України повинні мати не менше 25 років стажу. За умови наявності 15-25 років стажу пенсійні виплати будуть нараховуватися із 63 років, менше 15 років стажу – із 65 років.

Нинішня українська пенсійна система стала жертвою несправедливості, котра тягнеться ще з радянських часів, коли люди з великими виробничими стажами, але маленькою зарплатою, отримували мізерні пенсії. Причому на одного дискримінованого таким чином чоловіка припадало до п’яти дискримінованих жінок.

Немає коментарів:

Дописати коментар