-->

07.03.18

У Чорнобиль туристів пропускатимуть за новою системою

Пропускну систему в зону відчуження Чорнобильської АЕС спростять і зроблять електронною. Про це розповів голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, передає кореспондент Zruchno.Travel.

Голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко в ході "круглого столу" розповів про істотні проблеми в організації відвідування Чорнобиля. Він зазначив, що групам туристів, в тому числі іноземним, доводиться годинами чекати підписання програми відвідування. Ємельяненко від імені членів Асоціації вніс ряд пропозицій щодо поліпшення ситуації, яка склалася. Зокрема, він запропонував створити постійно діючу робочу групу з відвідин Чорнобильської зони відчуження; розглянути можливість скоротити терміни оформлення дозвільних документів на відвідування Зони відчуження до 1-2 днів; перейти на онлайн-систему реєстрації відвідувачів та інші.

Крім того, він наголосив на необхідності розвитку туристичної інфраструктури на території зони відчуження.

У відповідь голова Державного агентства України з управління зоною відчуження заявив, що над впровадженням нової пропускної системи вже ведеться робота.

"Ми вже підписали угоду і повністю змінюємо пропускну систему в Зону відчуження – вона буде здійснюватись електронно – за допомогою QR-кодів. Угода вже підписана і ми продовжуємо над цим працювати. Нова пропускна система вже узгоджена з СБУ", – підкреслив Петрук.

Що стосується створення туристичної інфраструктури (готелів, пунктів харчування) на території зони відчуження, Петрук висловився проти, заявивши, що це небезпечно. У той же час він запевнив, що об'єкти першої необхідності, зокрема, громадські туалети, з'являться на території найближчим часом. За його словами, проект їх будівництва вже затверджено, а кошти на його реалізацію виділено.

Немає коментарів:

Дописати коментар