-->

15.03.18

В уряді роз’яснили, як діятиме монетизація пільг на проїзд у транспорті

Ухвалена Кабінетом Міністрів України постанова «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» не встановлює жодних обмежень щодо кількості поїздок пільговиків. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Він, зокрема, спростував інформацію про обмеження пільг на рівні 30 поїздок на місяць.

«Вчора Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія, нижче якої місцевий орган влади не має права розраховувати монетизовану виплату пільговику», – пояснив він.

Розенко підкреслив, що органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу, ніж затверджена Урядом мінімальна соціальна норма. «Тобто, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи», – пояснив він.

Також, за словами Павла Розенка, згідно із законодавством, пільги будуть надаватися або в безготівковій (як зараз) або готівковій формі (це – норма Закону), а рішення про «монетизацію пільг» буде приймати виключно місцевий орган влади. «Зважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання щодо безготівкової чи монетизованої форми пільг», – зазначив він.

«Лише тоді, коли місцева рада прийме рішення про «монетизацію», вступає в дію і «Порядок надання пільг у готівковій формі...», який вчора був схвалений Урядом», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Немає коментарів:

Дописати коментар