-->

14.12.10

Из стенограммы заседания ВР (по бюджету)

10:49:30
ЛЯШКО О.В.
Олег Ляшко. Я думаю, що абсолютно правильна вимога, щоб у бюджеті були враховані видатки на дітей війни, як це і передбачено законодавством. Але, Адаме Івановичу, я хочу звернути вашу увагу, що я зареєстрував законопроект, проект постанови за номером 7430, аналогічного змісту, але що стосується соціальних проблем чорнобильців.
Я пропоную проектом постанови так само дати зобов’язання уряду врахувати видатки на оздоровлення чорнобильців, на підвищення пенсій відповідно до Закону «Про соціальний захист людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи», врахувати ці видатки в бюджеті наступного року. Адже ні  в нинішньому році, ні в минулих роках уряди не враховували в повному обсязі видатки на лікування чорнобильців, на оздоровлення, на підвищення пенсій, доплат тощо. Тому я прошу так само поставити на голосування і прошу зал підтримати проект постанови номер 7430, що стосується соціального захисту українців, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

ГОЛОВУЮЧИЙ. В середу вона буде розглядатися. Будь ласка, Сушкевич.
...
12:14:17
ЖЕБРІВСЬКИЙ П.І.
Шановні колеги, менше всього українському народу цікаво, хто гірший: чи попередній уряд, чи нинішній уряд. Цікаво, що ж ми маємо на сьогоднішній день і що ми отримали? Кожен бюджет має свою назву і  мене міністр фінансів наштовхнув доназви цього бюджету, він називав «економіка терпіння», то можна назвати «бюджет-терпіл» цей бюджет. Чому?
Насправді, якщо подивитися по соціальним видаткам,  безумовно, на сьогоднішній день не в повному об’ємі виконується, як і  не виконував жоден     уряд. Чи можемо закривати очі? Ні. Що потрібно було зробити, якщо ми говоримо, що влада «сита» як ніколи. То давайте від реформуємо, давайте приберемо ті непомірні пільги, які понабирали в цій залі і ці, і ці, і ми всі голосували за ці непомірні пільги. І дамо адресну дотацію тим,  хто потребує, а не всім і не «роздуємо», і  не буде це  видатків споживання 85 відсотків. Але сьогодні, в цьому бюджеті, не бачимо реформування соціальних пільг і просто, за умовчанням, не виконуємо. Якщо попередні уряди говорили, призупиняли норми законів і про дітей війни, і про Чорнобиль, то тут просто «за умовчанням» фінансується стільки, скільки можуть чи хочуть.
...
12:24:37
ЛЯШКО О.В.
У влади є гроші на санаторно-курортний комплекс чиновників. У влади є гроші, ще 300 мільйонів на придбання нового літака не відомо для кого, можливо, для Прем’єр-міністра, можливо, для когось із його заступників. У влади є гроші, 200 мільйонів на перельоти чиновників. У влади є гроші, щоб Прем’єр-міністр і його свита як мінімум 10 машин на роботу і з роботи на дачу його возили щодня, а то й по кілька разів на день. І більше у влади нема ні на що грошей. Ні на виплату вкладів, ні на виплати дітям війни, ні на виплати чорнобильцям, які передбачені по закону, ні іншим категоріям громадян. 
...
12:58:33
ГОРДІЄНКО С.В.
Абсолютно ідентичною є ситуація і по саме чорнобильцях. Коли існують і прийнятті рішення суддів по великих виплатах. Вони сьогодні знаходяться на виконанні в управліннях праці і соціального захисту, але на превеликий жаль немає, чим виплачувати, і вони не виконуються. І нам необхідно всім   разом думати, як  наповнювати саме бюджет, де ті  джерела,  і як виконувати взяті на себе зобов’язання. 
...
ГОЛОВУЮЧИЙ.
І я просив би комітет і інші комітети разом з Кабінетом Міністрів України уважно підійти до підготовки законопроекту до другого читання, подивитися на найперші потреби, насамперед, освіта, культура, охорона здоров’я, про що тут говорили, так же діти війни, ветерани і чорнобильці. Щоб чітко прозвучало, що в цьому році буде зроблено, і що держава гарантує на наступний 2012 рік. Також я прошу комітет разом з представниками уряду прибрати із проекту Закону про Державний бюджет все те, що суперечить Бюджетному кодексу і Конституції України, ще раз наголошую, все те, що суперечить Бюджетному кодексу і Конституції України, окремо подивитися на Київ, про що говорили народні депутати. 


Немає коментарів:

Дописати коментар