-->

01.12.11

Пенсії чорнобильцям можна виплатити за рахунок чиновників, - Ветвицький

Пенсії чорнобильцям можна виплатити за рахунок віп-пенсій чиновників та депутатів. Таку думку висловив президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, коментуючи масові акції протесту за участю ветеранів війни в Афганістані, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а також людей, що мають статус дітей війни. Про це повідомляє прес-служба політика.



"Пенсії чорнобильцям, афганцям та дітям війни можна виплатити, скоротивши витрати на утримання чиновників та урізавши фінансування Євро-2012 з державного бюджету, - заявив президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, коментуючи масові акції протесту за участю ветеранів війни в Афганістані, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а також людей, що мають статус дітей війни.

"Уряд заявляє, що в бюджеті немає 6 мільярдів для чорнобильців та афганців, однак витрачає мільярди на утримання чиновників різних рівнів. У результаті тоді як у Донецьку без куска хліба голодують пенсіонери, донецька міськрада витрачає 300 тисяч на один автомобіль. Це - вкрай цинічно", - зауважив Ветвицький.

Президент партії "Правда" впевнений, що гроші для чорнобильців та афганців можна знайти. "З Пенсійного фонду щомісяця витрачаються сотні мільйонів на аморально високі пенсії, а також вихідну допомогу можновладцям, адже Верховна Рада відмовилася ухвалювати мій законопроект №8101 про скасування ВІП-пенсій. Крім того, на Євро-2012 лише 2011 року держава витратила 18,5 мільярда, а наступного - планує витратити ще 7,5 мільярда гривень. Цих грошей, які сьогодні марно тринькає уряд, вистачило б не тільки на пенсії чорнобильцям, афганцям та дітям війни, а ще й на підвищення мінімальної пенсії решті українців", - заявив Ветвицький.

3 коментарі:

Василий сказав...

Андрій Кормільцев, старший держслужбовець Донецького районного управління юстиції: "На разъяснили решения суда, мы получили соответсвующую ухвалу, рассмотрим разяснения и будем принимать соответствующие действия в соответсвии с Законом Украины об испольнительном производстве в течении ДВУХ месяцев мы должны исполнить исполнительное производство".

Василий сказав...

Ігор Запруцький, представник ініціативної групи чорнобильців: "Мы ДОЛЖНЫ обратимся в ОБСЕ, в ПАРЕ, во все правозащитные организации. Мы хотим жить в стране, где существует закон и Конституция. Мы хотим жить по Закону".

Анонім сказав...

Крім того, на Євро-2012 лише 2011 року держава витратила 18,5 мільярда.
Хыба доларыв а не грн. Тому що лише на олымпыйський витратили близько 5 млрд, а якщо порахувати скыльки закопали в дороги..

Дописати коментар