-->

27.01.12

Лубенські чорнобильці добились підтримки влади

24 січня відбулося засідання постійної депутатської комісії з соціальних питань. Воно пройшло під головуванням Богдана Івасечка. Члени комісії розглянули два питання.

Головне з яких, звернення чорнобильців- ліквідаторів аварії на ЧАЕС, щодо захисту їх конституційних прав.

На засіданні комісії були присутні активісти-чорнобильці. Від їх імені до присутніх звернувся Віктор Виноградов. Він наголосив, що чорнобильці чекають підтримки місцевих органів влади у вирішенні питань захисту їх конституційних прав. Зокрема виплат пенсій, які були призначені на виконання рішень судів.

Секретар міської ради Іван Карпець та депутати одностайно підтримали вимоги чорнобильців. Емоційно говорили депутати Павло Корнієнко, Надія Дронько. Відповідні пояснення надала й начальник Пенсійного фонду в м. Лубнах та Лубенському районі Ганна Шматко.

Міська влада не стоїть осторонь проблем інвалідів-чорнобильців, яких тільки по місту стоїть на обліку 638 чоловік. Тож комісія прийняла рішення підготувати відповідний лист-звернення в підтримку вимог чорнобильців до Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради, затвердити його на черговій сесії та направити у відповідні інстанції.

Немає коментарів:

Дописати коментар