-->

25.01.12

У Харковы чорнобильці вимагали припинити політичні репресії та виплатити їх пенсії (Резолюція)

Сьогодні, 25 січня, понад 300 представників чорнобильських організацій Харкова пікетували обласну адміністрацію. Учасники акції вимагали провести перерахунок їхніх пенсій та припинити політичні репресії проти активістів чорнобильського руху.

Про це повідомив один із організаторів акції, голова «Всеукраїнського об’єднання ветеранів-чорнобильців» Володимир Проскурін.

«Ми вимагаємо владу виконати закон про соціальні права ветеранів чорнобильців. Зокрема, ми вимагаємо виконати рішення судів, які зобов’язують владу виплатити нам законні кошти», - сказав Проскурін.

Крім того, активісти вимагали припинити переслідування лідерів чорнобильського руху.

«Ми вимагаємо припинити політичних терор стосовно наших лідерів – Проскуріна, Білоєнка та Прокопенка», - сказав голова «Всеукраїнського об’єднання ветеранів-чорнобильців».

«Також ми закликаємо звільнити заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шурму, якого вважаємо відповідальним за ситуацію з чорнобильцями. Так, саме з цим прізвищем ми пов’язуємо перевірку медичних карток чорнобильців у лікарнях Харківської області», - зазначив Проскурін.

Відповідні вимоги чорнобильців були проголошені в прийнятій резолюції. Чорнобильці Харкова обіцяють безстрокові акції протесту поки їх вимоги не будуть виконані.


РЕЗОЛЮЦІЯ
МІТИНГУ-ПРОТЕСТУ


25 січня 2012 р. г. Харків

Ми, учасники мітингу-протесту чорнобильців Харківщини:

1. Вимагаємо виконати положення Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у повному обсязі, що стосуються всіх категорій чорнобильців, незалежно від того чи зверталися громадяни за судовим захистом своїх прав чи ні!

2. Вимагаємо припинити політичні репресії стосовно чорнобильських активістів та рядових чорнобильців, використовуючи з цією метою органи прокуратури, міліції, фінансової інспекції (КРУ) та методи «каральної медицини»! Нам відомо, що, у влади існує план виявлення серед чорнобильців не менше 10 % «липових», але і в цьому випадку ніхто не давав права робити це незаконними методами!

3. Вимагаємо звільнити заступника Голови Харківської облдержадміністрації І. Шурму за організацію переслідування та репресій стосовно активістів неурядових організацій чорнобильців!

4. Вимагаємо припинити спроби зміни нині діючого «Положення про систему експертизи зі встановлення причинного зв’язку захворювань, інвалідності та смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих факторів внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС», через те, що в опублікованому проекті наказу Міністерства охорони здоров’я та нового «Положення» передбачається можливість перегляду раніше виданих експертних висновків, заохочуються «доноси» та допуск до медичної документації сторонніх осіб – членів громадських організацій, прихильних до влади!

5. Вимагаємо припинити протиправні та ті, які порушують наше право на медичну таємницю, перевірки медичної документації чорнобильців працівниками фінансової інспекції (КРУ) – людьми, які не є медичними працівниками!

6. Вимагаємо не порушувати статтю 36 Конституції України та не ділити громадські об’єднання чорнобильців на привілейовані та «недостойні»!

7. Вимагаємо від депутатів всіх рівнів захисту наших законних прав.

Цю резолюцію довести до відома Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, депутатів всіх рівнів, Харківської обласної райдержадміністраці, засобів масової інформації.


За дорученням учасників мітингу-протесту:
Валерій Беляков
ДЖЕРЕЛО


Немає коментарів:

Дописати коментар