-->

27.01.12

З метою соціального захисту громадян Кабмін пропонує створити "трудові архіви" ліквідованих підприємств та організацій

Прес-служба Міністерства юстиції
Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до порядку зберігання архівних документів, пов’язаних іззабезпеченням соціального захисту громадян. Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, відповіднийпроект закону був ухвалений вчора, 25 січня, на засіданні Кабінету Міністрів та найближчим часом буде внесено на розгляд Верховної Ради.

За словами Міністра, законопроект має на меті посилення соціального захисту громадян. Зокрема,пропонується вдосконалити правове регулювання у сфері архівної справи в частині функціонування трудовихархівів ліквідованих підприємств, установ та організацій, які зберігають документи, що не належать доНаціонального архівного фонду.

Міністр пояснив, що після переходу України до ринкової економіки виникла низка проблем щодозабезпечення збереженості архівних документів ліквідованих та реорганізованих підприємств, установ таорганізацій, пов’язаних із соціальним захистом громадян. На сьогодні в регіонах України функціонують більше1000 трудових архівів (271 – юридичні особи), але недосконалість законодавчої бази призводить до відсутностієдиної ефективної системи їх управління та фінансування.

З цією метою Кабінет Міністрів пропонує доповнити статтю 91 Бюджетного кодексу України позицією«трудові архіви», визначити термін «трудові архіви» та конкретизувати завдання органів місцевогосамоврядування стосовно функціонування трудових архівів.

Майбутній закон має визначити гарантований уніфікований підхід до створення та функціонуваннятрудових архівів. Це забезпечить належні умови збереженості соціально значущих документів у єдиній системітрудових архівів, наголосив Міністр юстиції.

Постійна www-адреса статті: http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=244900628


Немає коментарів:

Дописати коментар