-->

11.02.12

На Львівщині максимальну пенсію отримує лише 4% чорнобильців

Максимальну пенсію у розмірі 8200 гривень у Львівській області отримують 4% чорнобильців. Натомість мінімальну отримують 54% про це повідомив голова Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Всеволод Смеречинський під час відеоконференції за участю першого заступника Міністра соціальної політики України, Василя Надраги, з питань, пов’язаних із соціальними виплатами особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям війни і особам, звільненим з військової служби.

«Конференцію проводив заступник міністра з соціальної політики, Василь Надрага. Конституційний суд визначив, що Кабінет міністрів має право встановлювати пільги, як йому заманеться. Я не думав, що вони аж так далеко зайдуть і ніхто з чорнобильців не думав. Я підтримав питання, які піднімали Дніпропетровськ і Одеса: підвищити розмір оплати на компенсацію вартості продуктів харчування та необхідність утворення комісій по реставрації заробітку за період роботи в зоні відчуження. Азаров обіцяв середній розмір пенсії для інваліда-чорнобильця 5 500 гривень, хоча в реальності ми цього не бачимо», - цитує В.Смеречинського прес-служба ЛОО «Союз Чорнобиль України».

Василь Надрага під час відеоконференції озвучив останні рішення Уряду щодо посилення соціальної підтримки вищезазначених категорій громадян.

Зокрема він зазначив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, проведені перерахунки пенсій чорнобильцям та інвалідам війни. Середній розмір доплати становить 1467 грн., середній розмір пенсії – 3100 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар