-->

07.02.12

В ВЕРХОВНОЙ РАДЕ

Верховная Рада провалила голосование за проект закона о внесении изменений в статью 99 Кодекса административного судопроизводства (относительно сроков обжалования нормативно-правовых актов).
Из выступления ннициатора законопроекта - народного депутата Украины Юрия Одарченко: 

"Стаття 99 кодексу встановлює строк звернення до суду, строк давності. Оскаржити певне рішення можна лише у шестимісячний строк з дня його видання. Існує ціла низка підзаконних нормативно-правових актів, які суперечать чинному законодавству. Тобто, якщо протягом шести місяців ніхто такий акт не оскаржив, він буде діяти, навіть якщо є розуміння в його шкідливості для громад.

Є величезний обсяг актів, що були прийняті ще до прийняття Конституції 1996 року та побудови адміністративної юстиції. І ці акти, не зважаючи на їх суперечність законодавству, діють досі. Їх оскарження до суду є неможливим через те, що суди залишають такі позови без розгляду, посилаючись на пропущення строків звернення.

Своїм законопроектом я пропоную встановити, що при оскарженні чинних нормативно-правових актів, строки звернення до суду не діють. Оскільки порушення прав громадянина є постійним і строк по суті щоденно починає свій відлік спочатку."

Читайте больше здесь

Завтра рассматривают:
Проект Постановления о некоторых вопросах повышения минимального уровня пенсионного обеспечения граждан Украины (проект 8697 н.д. Королевской вручено 05.07.2011, представление Комитета - 07.12.2011)

3 коментарі:

БОРИС ЧЕРКАССЫ сказав...

этого и следовало ожидать !!!

dinamik сказав...

До октября 2012 все ожидания будут напрасными.

зевс сказав...

А регионалы только о себе беспокоятся, что им народ,а ст.22 Конституции?, а где гарант?

Дописати коментар