-->

16.03.12

У Мінфіні запевняють, що йдуть до дефолту за планом

Міністерство фінансів уже не бачить необхідності просити у МВФ реструктуризації боргу.

Міністерство фінансів України не планує ініціювати реструктуризацію боргу перед Міжнародним валютним фондом, повідомив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський. 

"У нас є графік фінансування, є закон. Що значить просити? Подивіться останні позики, ринок пожвавився. У Греції проблема зі 130 млрд дол. врегульована, в України всього 4 млрд дол. Все буде за планом, у нас є валютні резерви. У нас невелике боргове навантаження і ми працюємо над тим, щоб знижувати його і надалі", — зазначив Мярковський. 

Кабмін офіційно визнав, що перемовини з МВФ зайшли у глухий кут.

 Як повідомлялося раніше, Україна на початку лютого виплатила МВФ 575 млн дол.- першу частину боргу, взятого ще у листопаді 2008 року. Таким чином, до кінця 2012 року Україна має повернути фонду ще приблизно 3,1 млрд дол..раніше отриманих кредитів. 

 Прем'єр-міністр Микола Азаров 12 березня заявив, що Україна може попросити МВФ зарахувати новий очікуваний транш кредиту stand-by в рахунок погашення старого боргу, який уряд має повернути у 2012 році.

15 березня перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов повідомив, що Україна веде переговори з МВФ про реструктуризацію боргу в розмірі 3 млрд дол. 

Більше читайте тут: http://tsn.ua/groshi/u-minfini-zapevnyayut-scho-ydut-do-defoltu-za-planom.html

Немає коментарів:

Дописати коментар