-->

05.04.12

Зовсім банальні речі, або як вони будуть знущатися над нами у жовтні

Дивлячись на висновки фахівців, які досліджують рейтинги партій, «порівняно з минулим місяцем на Заході людей, які мають намір взяти участь у виборах, на третину більше, ніж на Донбасі». Але не треба впадати в релаксейшн, друзі, після місцевих виборів, які щойно пройшли по одному з округів у Костянтинівці, на Донеччині демократичні сили жовтневі вибори вже програли.

По перше, вже можна бачити, що від демократичних сил будуть йти зовсім недемократичні кандидати. Тобто звичайні тушки, замасковані регіонали, або «вялотекущі оранжисти». 

По друге, навіть від ПР будуть йти люди, які будуть скоріше безпартійними чи не будуть афішувати своє членство у ПР. 

По третє, члени виборчих комісій, які належать до ПР (не обов’язково офіційно), працюють на виборах вже багато років і так вивчили свої округа, що їм нічого протизаконного й робити не треба. Просто наклепали заяв по голосуванню на домах, точно розуміючи, що ці люди будуть голосувати за ПР (а від інших заяви чи не прийняли, чи загубили), та у день виборів на авто проскочити ті підвезти точно тих, хто буде за ПР. 

У Костянтинівці, де явка виборців була біля 10% - це був головний чинник перемоги кандидата від ПР. Цей хлопець навіть і не дуже турбувався за свою перемогу – у день виборів на дільниці й не з’явився. Але він зібрав сміття, засипав дорогу, накрив люками каналізаційні колодязі, зробив світло на вулиці (ясна річ це робили комунальники за кошти бюджету). 

Ось вам чинники, з яких ПР точно одержиме у нас перемогу:

1. Демократи будуть висувати на вибори не місцевих лідерів, а тих, хто більше влаштовує партії, КОД, чи особисто керівників осередків. Ці люди не будуть «мочити» Партію Регіонів, а будуть тихесенько розказувати які вони хороші. Бо ж багатьом з них є що втрачати – бізнес, посаду та ін.

2. Дуже гарно знаючи свої дільниці та людей, що мешкають на округах, регіонали будуть приймати заяви на голосування на дому та підвозити у день виборів лише своїх точних прихильників. 

3. Регіонали від імені свого кандидата будуть робити на округах комунальні чудовиська – дороги, світло, вбирати сміття та ін.

4. Але сильно офішувати що їх кандидат йде від ПР не будуть. 

Ось подивився, що написав та зрозумів, що насправді у антірегіоналів є шанс, бо ж це не такі й «мертві» пункти. Давайте будемо оптимістами та шукати, як цій навалі не дати їх виконати.

Володимир Березін,
директор Еколого-культурного центру «Бахмат»

Немає коментарів:

Дописати коментар