-->

09.05.12

Відтепер судді не зобов'язані публікувати декларації про свої доходи

Верховна Рада України скасувала необхідність публікувати декларації про доходи та витрати суддів і членів їх сімей, крім керівництва судів, в Інтернеті.

Повідомляється, що відповідні зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 року були внесені Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо впорядкування податкового декларування" від 24 квітня цього року.

Раніше закон передбачав обов'язкову публікацію копій податкових декларацій суддів на офіційному веб-порталі "Судова влада України". Відтак, судді й надалі будуть декларувати майно, доходи й витрати, лише надаючи копії декларацій у суд за місцем працевлаштування.

Також повідомляється, що відповідно до закону "Про принципи запобігання й протидії корупції", оприлюднити свої декларації повинні тільки судді Конституційного, Верховного й вищого спеціалізованого судів – в офіційних друкованих виданнях цих же судів. Строк подачі декларацій – до 1 квітня, а строк їх опублікування – впродовж 30 днів після подачі. Наразі жодної декларації досі не опубліковано.

Немає коментарів:

Дописати коментар