-->

11.05.12

Двері відділення для чорнобильців відчинено!

8 травня у П’ятій міськлікарні урочисто відкрили відділення для ліквідаторів вибуху на ЧАЕС. 

На ремонт у відділенні чекали близько 20-ти років. За цей час в його стінах пройшли лікування понад 10 тис. чорнобильців. Ті, хто перебуває на лікуванні сьогодні, відзначають позитивні зрушення. Адже після ремонту палати відділення виглядають, наче затишні кімнати.

— Ми намагалися зробити все по-домашньому, щоб наші пацієнти почували себе, наче в санаторії, – зазначає головний лікар П’ятої міськлікарні Максим Середа. – У відділенні замінили батареї, сантехніку, меблі, відремонтували палати, хол, маніпуляційний кабінет. 

Загалом ремонт відділення коштував міському бюджету 481 тис. грн. Ще 78 тис. грн було виділено на закупівлю меблів та інвентарю. З успішним завершенням ремонту ліквідаторів та працівників лікарні привітали міський голова Олег Бабаєв, голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко та народний депутат Олег Надоша. 

Нагадаємо, відділення для ліквідаторів вибуху на ЧАЕС у Кременчуці існує з 1991 р. Щороку тут проходять лікування близько 500 кременчужан. У відділенні знаходиться 10 палат, розраховане воно на 30 ліжок. (Т. Апрелєва)

Вони заслуговують більшого!

Понад 200 ліквідаторів вибуху на ЧАЕС сьогодні вже отримали збільшені пенсії. Як розповідає голова Полтавської обласної держадміністрації Олександр Удовіченко, це відбулося завдяки їхнім пропозиціям до уряду щодо перерахунку пенсій для чорнобильців.

— Ліквідатори Полтавщини одержують виплати, нараховані, виходячи з заробітної плати, яку вони отримували на підприємствах ще до аварії, – зазначає Олександр Удовіченко. – І зрозуміло, що пенсії чорнобильців Полтавщини сьогодні менші, ніж у мешканців Луганської області, де на ліквідацію йшли шахтарі. Тому ми внесли до уряду пропозиції переглянути базову ставку і брати її не за 1986-й, а за 1987-й рік. 


Немає коментарів:

Дописати коментар