-->

31.05.12

Чорнобильці вимагають від правоохоронців перевірити, чи дійсно Володимир Болтенков "лжечорнобилець"

Сьогодні чи не найрезонанснішою в колах різноманітних чорнобильських організацій є тема "лжечорнобильства" одного з керівників організації "Союз Чорнобиль України" Володимира Болтенкова. Представники різних чорнобильських структур та рухів вимагають від правоохоронних органів негайно здійснити перевірку фактів та офіційної довідки про те, що Володимир Болтенков немає підтвердження участі в ліквідації аварії на ЧАЕС. Адже, як заявляють чорнобильці, Володимир Болтенков користується всіма пільгами ліквідаторів та отримує чи не найвищу пенсію серед них.

Уже відомий читачам НародUA протоієрей УПЦ та ліквідатор аварії на ЧАЕС Борис Бродовський здивований, що попри викладені в ЗМІ факти обласною черкаською організацією "Союз Чорнобиль України" і далі продовжує керувати Володимир Болтенков. Він же - віце-президент всеукраїнської організації "СЧУ".

Дивує чорнобильців і те, що ані прокуратура, ані інші правоохоронні органи не зацікавилися цією справою.

"Здавалося, що ще треба правоохоронним органам? Довідка з архіву опублікована. Склад є -розбирайтесь. Пункт 2 ст. 10 Закону № 796-12 "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 28.02.91 чітко дає роз'яснення, хто належить до категорії ліквідаторів. А також п 3 ст 14 другого розділу цього ж Закону так само дає роз'яснення по категоріях. Як видно з архівної довідки Володимира Болтенкова, опублікованої в книзі "Чорнобиль - документи і факти" (виданої в 2006 р, за сприяння Юлії Чабаненко), викладену на багатьох, зокрема, і чорнобильських сайтах, - ні до якої категорії Закону № 796-12 він відношення не має. Людина користується пільгами чорнобильця в повній мірі. Комунальні платежі, санаторно-курортне лікування, ліки, проїзд - все це по чорнобильським пільгам. Пенсія нараховується, відповідно до чорнобильського Закону та Постанови КМУ № 1210. У той же час багато чорнобильців, які мали виїзди в зону відчуження, безпосередньо на дах енергоблоку та інші заражені місця, тобто працювали безпосередньо на проммайданчику, отримують мінімальні пенсії. Нерідко пенсія інваліда 1-ї групи у кілька разів менша, ніж у інваліда 3-ї гр. ... Крім цього, Болтенков, нагороджений державними орденами За заслуги 2 і 3 ст, за участь в ліквідації аварії на ЧАЕС (із збільшенням пенсії на 48%). Не буду озвучувати точний розмір пенсії. Але вона наближається у Болтенкова, до максимально дозволеної Законом України, а це - 10 мінімальних прожиткових мінімумів", зазначає Борис Бродовський.

Фото uzhoctavaschool.ucoz.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар