-->

18.05.12

Правоохоронці досі в офісі Конфедерації вільних профспілок України

17.05.2012
Оперуповноважені з Кам’янець-Подільського районного відділу по боротьбі з організованою злочинністю Хмельницької області Віталій Княгницький та Едуард Вербицький хотіли вилучити протокол про створення первинної профспілкової організації «Захист справедливості» у Хмельницькій області.

Проте, як зазначив голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат Михайло Волинець, у центральному офісі організації шукати цей документ марно.

- Ми можемо мати лише копію цього протоколу, - сказав він. – Невже представники міліції цього не знали? Окрім того, чому вони мені, народному депутату, не хотіли надавати постанову про проведення виїмки. Я її ледве отримав.

Своїми протиправними діями правоохоронці зупинили діяльність центрального офісу КВПУ та низки профспілок, які входять в об’єднання. Міліціонери проігнорували статтю 12 ЗУ «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та положення Конвенції МОП, згідно з якими, співробітники міліції не мають права втручатися у діяльність профспілок та заходити у їхнє приміщення без рішення суду. В. Княгницький та Е. Вербицький мали лише постанову слідчого СВ Кам’янець-Подільського РВ УМВС України у Хмельницькій області лейтенанта міліції Тришневської О. А.

Виїмку документів хотіли здійснити у зв’язку з порушенням кримінальної справи проти голови первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки «Захист справедливості» ДП «Довжоцький спиртовий завод» Анатолія Георгійовича Яснила. Як розповів Михайло Волинець, свого часу цей профспілківець був незаконно звільнений через свою непримириму позицію та діяльність щодо захисту прав працівників підприємства. Проте, через суд він був поновлений на роботі, і йому виплатили компенсацію за вимушений прогул та моральну шкоду. Керівництво підприємства тиснуло й на інших членів профспілки. Кілька людей змушені були вийти з організації, але згодом заявили про тиск і написали заяви про поновлення у профспілці.

- Про цей факт було повідомлено Генерального прокурора Віктора Пшонку, - сказав Михайло Волинець. – Учора я написав звернення до нього. За дивним збігом обставин, уже сьогодні вранці до КВПУ завітали представники міліції з Кам’янець-Подільського.

Зараз у офісі КВПУ перебувають представники міліції,народні депутати Андрій Павловський, який є заступником голови Київського міського об'єднання Конфедерації вільних профспілок України, та Юрій Кармазін.



Немає коментарів:

Дописати коментар