-->

14.06.12

Павло Петренко: «Лише на трьох оборудках чинна влада вкрала з кишені кожного українця 1700 гривень» (АУДІО)

«Якщо підрахувати ті кошти, які чинна влада привласнила у результаті трьох найкрупніших оборудок останнього року, то виходить, що в кожного українця – від немовляти до пенсіонера – було вкрадено 1700 гривень», - заявив депутат Київської обласної ради, керівник Юридичного департаменту Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Павло Петренко у програмі «Пряма мова» на рівненському радіо «Ритм».

«Згідно оцінок незалежних експертів лише на трьох крупних аферах нинішня влада поклала до власної кошені понад 75 мільярдів гривень бюджетних коштів. Так, 40 мільярдів було вкрадено на підготовці до футбольного чемпіонату ЄВРО-2012, 11 мільярдів гривень недоотримав бюджет України через діяльність сумнозвісної компанії «Лівела» і ще на 24 мільярди гривень було списано боргів газовим підприємствам регіоналів. І це в той час, коли відсоток українців, які фактично перебувають за межею бідності, вже сягнув досі не баченої відмітки – 80%», - наголосив Павло Петренко.
За його словами, за останні два роки обіцяного чинним президентом покращення не відчув ніхто, окрім самої влади: «Нинішні ж обіцянки президента – так звані «соціальні ініціативи» - фактично зводяться до того, що пенсіонери отримають хіба що по 100 гривень, а незначна кількість вкладників «Ощадбанку» повернуть мінімальну частину втрачених коштів. На більше розраховувати не варто».

Натомість програма Об’єднаної опозиції містить дієві механізми підвищення рівня життя громадян, підкреслив він. «Кожному пункту програми відповідає законопроект, який вже внесений до Верховної Ради України. На сьогоднішній день це близько 80 законопроектів, які зачіпають всі сфери життя. Зокрема, після перемоги на Парламентських виборах, ми, у першу чергу, осучаснимо нинішні пенсії і виплатимо кожному пенсіонеру по 334 гривні та піднімемо прожитковий мінімум до 2400 гривень. Окрім того, ми скасуємо «ВІП-пенсії» та зменшимо усі витрати на центральні органи влади щонайменше удвічі», - підсумував Павло Петренко.

Нагадаємо, нині програма Об’єднаної опозицій проходить всенародне обговорення. Всі пропозиції будуть проаналізовані при розробці кінцевої редакції програми.


Немає коментарів:

Дописати коментар