-->

16.06.12

Бізнес-імперія Олександра Януковича

Ще донедавна мало хто чув про Олександра Януковича, старшого сина президента, як про успішного бізнесмена, втім, за останні шість років він вибудував бізнес-імперію, вартість активи якої наразі перевищує 100 мільйонів доларів, пише "Корреспондент".

Примітно, пише журнал, що бізнес Олександра досяг особливого розквіту, коли його батько зайняв кабінет на Банковій, "а тому в індивідуальне економічне диво вірить мало хто".Олександр і надалі рідко спілкується зі ЗМІ, але його прес-служба розповіла журналу, що Янукович-син здебільшого цікавиться нерухомістю та фінансами. Так, фундаментом його імперії є корпорація МАКО, яка займається інвестиційним та фінансовим бізнесом, і під вивіскою якої працюють чотири компанії Януковича – МАКО Холдинг, Кепітал Білдінг Корпорейшен, Едельвейс та Архітектурно-інноваційна компанія Конструктив.

Доказом того, що у МАКО немає проблем з фінансами, є той факт, що, згідно із звітністю, свій бізнес вона розвиває не за рахунок позик, а за власні гроші, які надходять від оренди нерухомості, якою вона володіє, зокрема в Донецьку, і від прибутків від інвестдіяльності, зазначає журнал.

Ще один успішний проект Януковича-сина – Всеукраїнський Банк Розвитку, головою правління якого є Валентина Арбузова, мати Сергія Арбузова, голови Нацбанку України. За минулий рік банк потроїв свій уставний фонд та активи, до 25 мільйонів і 180 мільйонів доларів відповідно, зокрема завдячуючи успішній участі в державних тендерах на кредитування підприємств.

Є в підприємця й активи "для душі", зокрема яхти і пов'язана з ними інфраструктура в Балаклаві, та 15-відсоткова доля в Артемівськ Вайнері, виробнику чи не найпопулярніших ігристих вин в Україні.

По материалам ВВС Україна

1 коментар:

RRRRR сказав...

Такие хорошие показатели. Почему же народ живет все хуже и хуже?

Дописати коментар