-->

17.06.12

Виступ Юрія Кармазіна з трибуни Верховної Ради України


Шановний український народе, звертаюсь до вас, з проблемою, що позавчора стало можливим, 5 числа, підправити Конституцію внаслідок прийняття так званого Закону про гарантії держави щодо виконання судових рішень, а насправді хочу назвати це прямо і відверто шахрайством з боку держави або, як не виконувати рішення судів.

Підправити захотіли статтю 55, де написано: «Права і свободи людини і громадянина захищаються судом». Підправити вирішили частину п’яту статті 124 Конституції, де написано, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України. Саме так передбачає закон, Конституція – основний наш закон.

Але, на превеликий жаль, на сьогоднішній день в суді в Європейському з прав людини на розгляді 3 тисячі 400 заяв проти України, які повністю або частково стосуються таких проблем, і кількість цих заяв зростає. Страшна цифра, що зараз держава заборгувала людям уже 230 мільярдів гривень. Цей борг продовжує збільшуватись. Очевидно, щоб не виконувати ці рішення, і було прийнято так зване рішення, яке було зроблено, так званий закон.

І більше того, мій брифінг в системі «Рада» з головою, з одним з керівників Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля Прокопенко Петром Андрійовичем був обрізаним. І тому не почули ви вимог, з якими зверталися чорнобильці до Президента. А вони зверталися з вимогами: застосувати право вето до Закону про гарантії держави щодо виконання судових рішень, провести зустріч з Президентом, зобов’язати уряд виконувати Закон про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зобов’язати уряд привести Постанову Кабміну від 23.11.2011 року до відповідності до Конституції та статей 8-ї та 22-ї, зобов'язати уряд і Пенсійний фонд припинити ганебну інформаційну війну, розв'язаних посадовими особами проти чорнобильців України, зобов'язати Верховну Раду України прийняти законопроекти народних депутатів Павловського і Кармазіна, зобов'язати уряд припинити інформаційну війну, яка ведеться весь час проти чорнобильців.

Шановні народні депутати, я звертаюсь до вас, ви помилилися, коли приймали цей закон. Я хочу, щоб ми зараз відстояли права всіх категорій громадян, які гарантовані Конституцією та Законами України...



Немає коментарів:

Дописати коментар