-->

25.07.12

Інформація про діяльність Північно-західної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України на території Хмельницької області у ІІ кварталі 2012 року

 

Північно-західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України (надалі – Північно-західна Держінспекція) є територіальним органом Державної інспекції ядерного регулювання України та у межах своїх повноважень забезпечує реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії на територіях Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

На території Хмельницької області діяльність з джерелами іонізуючого випромінювання (надалі – ДІВ) проваджується підприємствами, організаціями та установами області з метою надання населенню медичних послуг з дентальної, діагностичної та інтервенційної радіології, променевої терапії та діагностики, а також в промислової радіографії, промислових вимірювальних приладах та засобах для забезпечення безпеки.

За підсумками ІІ-го кварталу 2012 року 68 суб’єктів господарчої діяльності Хмельницької області здійснюють діяльність з використання ДІВ на підставі ліцензій, виданих органом державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки.

У IІ-му кварталі поточного року Північно-західною Держінспекцією було прийнято до розгляду 10 заяв суб’єктів Хмельницької області на видачу та внесення змін до ліцензій на провадження діяльності з використання ДІВ.

За результатами розгляду зазначених заяв, перевірки виконання вимог керівних документів у сфері використання ядерної енергії Ліцензійною комісією Північно-західної Держінспекції прийнято рішення щодо внесення зміни до діючих ліцензій:
- Хмельницької міської поліклініки № 1;
- Хмельницької міської поліклініки № 2;
- Хмельницької міської поліклініки № 4;
- Хмельницької міської інфекційної лікарні;
- Хмельницької міської дитячої лікарні;
- Хмельницького міського протитуберкульозного диспансеру.

У напрямку здійснення державного нагляду Північно-західною Держінспекцією у IІ-му кварталі 2012 року проведено 8 інспекційних перевірок суб’єктів Хмельницької області, що проваджують діяльність з використання ДІВ. За результатами перевірок надано відповідні приписи з конкретними термінами усунення виявлених порушень.

Порушень ядерної та радіаційної безпеки, що призвели або могли призвести до радіаційних аварій та інцидентів з ДІВ, у IІ-му кварталі поточного року на території Хмельницької області не виявлено.

ДЖЕРЕЛО

Немає коментарів:

Дописати коментар