-->

01.08.12

Сергій Тігіпко: Уряд спрощує оформлення пенсій для військових інвалідів-чорнобильців

01.08.2012 | 17:43 Прес-служба Міністерства соціальної політики
Уряд створив комісії для визначення даних про заробіток військовослужбовців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Про це Віце-прем’єр-міністр України-Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, коментуючи опубліковану Урядом постанову «Про комісії з визначення даних про заробітну плату (грошове забезпечення), одержану особою за роботу (службу) в зоні відчуження в 1986–1990 роках». За словами віце-прем’єра, комісії сприятимуть у вирішенні питань інвалідів-ліквідаторів з числа колишніх військовослужбовців, які не можуть отримати довідку про зарплату в уже ліквідованих військових частинах і відтак не мають права на належні їм підвищені пенсії.

«Зараз такі ліквідатори не мають можливості отримати довідку про зарплату в зоні відчуження, а отже - отримують пенсію у мінімальному розмірі, яка менша від середньої чорнобильської пенсії. Щоб ліквідувати цю несправедливість, Уряд створює при Міноборони, МВС, МНС і СБУ та їх територіальних органах комісії із визначення даних про заробіток. Ці комісії почнуть працювати протягом місяця», - зазначив Сергій Тігіпко.

За словами урядовця, майже 5 тисяч інвалідів-ліквідаторів, які не можуть підтвердити рівень своєї зарплатні під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, сьогодні отримують пенсії майже вдвічі нижчі, ніж середній розмір пенсії для цих категорій. Цю ситуацію буде виправлено.

Наступним кроком Уряду буде вирішення цієї проблеми для людей, які проходили у забрудненій зоні спеціальні військові збори або перебували там у відрядженні.

Постійна www-адреса статті:
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=245444193


9 коментарів:

RIDER-864 сказав...

всё это манёвры.Аенсионный фонд Крыма как волокитил,так и будет волокитить назначение этой пенсии.Они и не скрывают,что им такое прво дали "сверху". Я уже наелся этого вдоволь.

нрр сказав...

Снова прикрываясь красивыми словами всё делают, лишь бы не выплачивать законных пенсий, СВОЛОЧИ!

viktor сказав...

а как быть мне если командировка с печатями про работу в зоне есть.также есть справка где сказано что за работу. виконання урядового завдання взоні відчудження пмк виплатила 193р50коп.теперь по 3гр я получаю1849гр.все.пмк нет.документов тоже.

Igor Turbaevskiy сказав...

Днів десять тому, я звернувся на гарячу лінію Сергія Ларіна, голову ОДА Кіровоградської обл.з питанням коли буде створена така комісія при Кіровоградській ОДА? Дівчина яка відповідає за цей напрямок роботи порадила мені звернутись на гярячу лінію КМУкраїни, що я і зробив. На наступний день мені зателефонувала Уяздовська Оксана Василівна і сказала, що питання створення цих комісій у Тигіпка на контролі, а мені особисто по моєму питанню потрібно звернутись до них особисто. Щоб зрозуміло було яке питання пояснюю, військова частина №01094, в якій я проходив кадрову службу знаходиться на території м. Олександрія.До цього часу вона не тільки змінила своє підпорядкування, а й був змінений номер військової частини, зараз вона за №2269 і  підпорядкована  МВС України.Тобто були вертольотчиками, а стали ментами.Я особисто зустрівся з командиром цієї частини з пропозицією надання мені та таким як я, а нас на сьогодняшній день 32 чоловіки довідки про чорнобильський заробіток. Це ж дуже просто: посадовий оклад є, військове звання також, термін перебування в зоні є і місце дислокації також, тобто чим я займався в зоні ЧАЕС. На це командир порадив мені звернутись в суд, щоб суд зобов*язав військову частину видати мені довідку. Так от коли я це розповів Уяздовській, то вона мені сказала, що даже якщо суд і зобов*яже це зробити військову частину, то це ще не все, потім потрібно буде знову ж таки звернутись до суду вже на ПФ щоб суд зобов*язав ПФ прийняти цю довідку для перерахунку пенсії. Ось така каша, чим дальше, тим цікавіше. Так от я отримав відповідь з гарячої лінії, що така комісія вже створена 26.03.2012року, очолює її заступник голови ОДА Пастух Г,В,,і що з того часу комісія засідала аж три рази, тобто вона працює по мірі надходження заяв. Ось така ситуація у нас на Кіровоградщині, чорнобильці про цю комісію нічого не знають, а і для чого нам про це знати, все тихо , тихояк як на кладовищі. Керівників наших чорнобильських організацій не видно, бо 26 квітня вже пройшло, а до 14 грудня ще далеко, тобто можна себе любимих обійти.Да доречі в цю комісію входить представник громадської організації"Союз Чорнобиль України" так, що без коментарів.

Gennadiy сказав...

 я из Луганска есть справка из архива 20 выездов 25 рентген справка о зарплате получал до 1 июля по этой справке Теперь минимальная говорят что слишком большая зарплата была в шахте

RIDER-864 сказав...

Советую,исходя из своего личного опыта борьбы с ПФУ Киевского р-на Симферополя, - идите только в суд и там добивайтесь решения своих вопросов.Всё остальное - это только затяжка времени,ПФУ это наруку.Решение никаких комиссий юридической обязывающей силы не имеет и все решения комиссий запросто зарубит и оспорит любая толстозадая тётка из ПФУ.В Крыму ПФУ через губу плюёт  даже на справки с гербовыми печатями архивов Украины.У них ответ один- вот пройдёте все суды,обяжут они нас всё это принять,мы это всё ещё обжалуем,а там и посмотрим,может вам ещё и не захочется мытариться дальше.Так что, Тигипко со своеё болтовнёй им не страшен. 

Alekcandr_polienko сказав...

Более 60-ти выездов в зоны, подтверждение архивной справки есть, благодаря комбату, а офицерам не платили, после окончания 180-дневных сборов справка, которую заныкали, а затем ликвидировали контору. Опять не попадаю под эту комиссию снова вилы. Все это развод. Братья скоро выборы нужно смотреть, если до выборов мы не получим то, что положено по Чернобыльскому закону нас растопчут. Вот и думайте можно ли голосовать за рыгыоналов.

Илья Московский сказав...

Первым честным и справедливым шагом должно быть официальное Заявление Президента и Правительства Украины " О рассекречивании документов, подтверждающих умышленное уничтожение бывшей советской властью сведений о участниках ЛПА на ЧАЭС" и "Полный перечень в\ч, архивы которых уничтожены". Дать оценку этому историческому факту, как умышленное создание "преступных" условий, направленных против отдельной группы людей, граждан Украины, России, Белорусии и стран СНГ, - участников ЛПА на ЧАЭС". И квалифицировать действия Правительства, начиная с 1991 года, как преступные и недопустимые. И дать одну справедливую оценку - Чернобыльский геноцид! Это сродни с ВОВ. Второй шаг : Принять Постановление Правительства или Указ Президента Украины " О разовой денежной компенсации за моральный и материальный ущерб, нанесенный гражданам Украины, участникам ЛПА на ЧАЭС, солдатам действительной срочной службы и военнообязанным, призванными Военкоматами на военные сборы для ликвидации аварии на Чернобыльской АЭС в 1986-1990 годах, а также детям, родившимся после 26 апреля 1986 года у участников ЛПА на ЧАЭС, документы которых были уничтожены по Приказу Совета Министров и Минобороны бывшего СССР"!!!

Александр Остапенко сказав...

 Интересно  , у  вас  очень  много  выездов и  какая  же  у  вас доза облучения  и  в какой  период  это было ? Не  понятно  из вашего  комментария  , почему  вы не  попадаете  под Комиссию?

Дописати коментар